Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Επίσκεψη προσκυνητών από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στην Ιερά Μητρόπολη μας και στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Επίσκεψη προσκυνητών από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο στην Ιερά Μητρόπολη μας και στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Με την Χάρη του Θεού και της Υπεραγίας Θεοτόκου προσκυνητές από το εν Καράκιοι Μετόχι της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους με επικεφαλή τον ιερατικό προϊστάμενο του Ναού Μ. Ιεροκήρυκα Πανάρετο Ψαραύτη επισκέφθηκαν την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παν. Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιανάκης και οι πατέρες υποδέχθηκαν με θέρμη και αγάπη τόσο τον π. Πανάρετο όσο και τους προσκυνητές.

Είχαν όλοι την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Ιερά Μονή, να μάθουν την Ιστορία της και να προσκυνήσουν.

Ακολούθως στην τράπεζα που παρετέθη ο π. Πανάρετος ευχαρίστησε με λόγια αγάπης  τον Σεβασμιώτατο, τον Πρωτοσύγκελλο και τον Καθηγούμενο για την αβραμιαία φιλοξενία, μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από το Φανάρι.

Με λόγια πατρικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, καλωσόρισε τον π. Πανάρετο και τους προσκυνητές του ναού του Αγίου Ανδρέου στον οποίο διακονεί και  εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ρωσικής Παροικίας της Πόλεως, μεταφέροντας σεβάσματα στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Με λόγια αγάπης και ο Καθηγούμενος της Μονής π. Αμφιλόχιος  χαιρέτησε την ευλογημένη Αποστολή.