Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην εορτή του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στην εορτή του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο

Το πρωί της Κυριακής, 19ης Μαΐου 2024, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου, εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή η 58η Επέτειος της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, από την Βενετία στην Κρήτη.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, αναφερόμενος στη σπουδαιότητα του κοινού προσκυνήματος του Πατρός και Πρωτεπισκόπου της Κρήτης, Αγίου Αποστόλου Τίτου, και των «Τέκνων» Αυτού, Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, και ευχόμενος ο τόπος μας να μην παύσει ποτέ να αναδεικνύει Μάρτυρες, Αγίους και Ήρωες.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και Λιτανευτική Πομπή των Τιμίων Καρών του Αγίου Αποστόλου Τίτου και των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, με πάνδημη συμμετοχή του ευλογημένου λαού του Θεού, τοπικών αρχών και φορέων.

Οι λαμπρές πανηγυρικές ακολουθίες μεταδόθηκαν και από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό Μαρτυρία σε ζωντανή αναμετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με την βοήθεια και συνεργασία του Διευθυντού του Σταθμού Παν/του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Νικάκη  με τον Δ/ντή του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη, ώστε να έχουμε όλοι την χαρά να μετέχουμε στην λαμπρά αυτή ημέρα του Αγίου Τίτου.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΙΤΟΥ (ΜΑΪΟΣ 2024) (1)

 

Ευχαριστούμε για  φωτ. υλικό : κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο και κ. Έλενα Σγουράκη